Olen Pia-Mari Jull, helsinkiläinen kultaseppämestari ja alan kokenut opettaja. Kouluttauduin kisällistä mestariksi perinteisesti työn ja tekemisen kautta. Nyt jaan osaamistani eteenpäin kouluttamalla tulevia kelloseppiä ja mikromekaanikkoja sekä järjestämällä alan harrastuskursseja. Opettajana olen innostava ja positiivinen – nautin nähdessäni onnistumisen ilon oppilaissani.

Käsillä tekeminen on aina ollut minulle tärkeää. Korun valmistamisessa työprosessi itsessään vaatii luovuutta siinä missä tuotteen visuaalinen suunnittelukin. Työtekniikoiden kehittäminen edellyttää rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta sekä vankkaa osaamista ja taidekäsityöläisen ammattiylpeyttä. Lopputuloksena on esteettisesti ja teknisesti korkeatasoinen, kestävä ja viimeistelty metallikoru, joka tuo kantajalleen iloa pitkään. Noudatan työssäni kultaseppämestarin eettisiä ohjeita.

Jalometallien työstämisen lisäksi ja vastapainoksi teen helmikoruja. Luonnon muovaamien helmien lukemattomat värisävyt ja orgaaniset muodot ovat kiehtovia ja houkuttelevat kokeilemaan erilaisia yhdistelmiä. Helmikoru voi olla herkkä ja kevyt, mutta se voi olla myös näyttävä, värikäs ja huomiotaherättävä – riippuen valituista helmistä ja muista kivistä.

Olen ollut mukana perustamassa myös leimat.fi-sivustoa, josta löytyy tietoa ja kuvia ennen vuotta 1970 valmistettujen jalometalliesineiden ja korujen leimoista. Teen jatkuvaa tutkimustyötä vanhoista leimoista, joten sivusto päivittyy säännöllisesti. Kuka tahansa voi pyytää tietoja leimoista lähettämällä kysymyksensä sähköpostitse osoitteseen info@leimat.fi. Joskus kysymysten ja kuvien avulla saadaan arvokasta uutta tietoa tutkimuksen tueksi, joten kaikki kysymykset ovat lämpimästi tervetulleita.

Pia-Mari Jull