Forget-me-not sormus

Forget-me-not sormus

Vuoden Kaunein Sormus 2021 VOITTAJA!

VuodenKauneinSormus2021-voittaja-logo.png

Kultaa seostamalla saa aikaan monta eri väriä. Tässä herkän kauniissa sormuksessa kullan herkullinen värileikki, romanttinen tyyli ja aistikkaat kukkakoristeet vievät ajatukset viktoriaaniseen aikaan. Lemmikin kukat viestivät aidosta rakkaudesta ja uskollisuudesta. Kukan terälehdet ovat punakultaa, sivulehdet viherkultaa, heteet hienokultaa, sormuksen runko valkokultaa ja nauha, joka sitoo kukat sormuksen ympäri, on keltakultaa.

Forget-me-not -sormus on valmistettu käsityönä 585 (14K) valko-, kelta-, puna- ja viherkullasta. Kukkien heteet ovat puhdasta kultaa (24K).

Runko: pyöreä, halkaisija 2mm. Yhden kukan halkaisija: 7mm. Paino: 4g (koko 17,5mm). Sormuksen voi tilata koossa 15-24mm.

 

HUOMAA, että kaikki sormukset ovat ainutlaatuisia ja valmistetaan tilauksesta. Toimitusaika 3-4 viikkoa tilauksesta.

  

Käyn mielelläni katselemassa antiikkiliikkeissä tai antiikkimarkkinoilla vanhoja koruja. Tutkin leimoja, kuinka koru on valmistettu ja mitä tunnetta se herättää minussa.  Kilpailun aihe menneisyyden muistot avasi heti ideoita ja innosti lähtemään kisaan mukaan. 

Kukka-aiheen valinta oli minulle helppo. Kukkaiskieli eli floriografia oli erityisen suosittu ilmiö 1800-luvulla. Kukilla oli merkityksensä ja kimput koottiin kukkien sisältämien viestien mukaan. Kukat antoivat minulle mahdollisuuden käyttää kullan eri värisävyjä luonnollisesti sormuksen valmistuksessa. 

Jokainen kukka on hieman erilainen. Jokainen kukka ja lehti on yksilö, joka valmistetaan käsityönä. Viimeistelyn kukkaan tekee käsinkaiverrus. Kullan eri värisävyt on saatu aikaiseksi sekoittamalla seosaineet eri suhteessa. Jokainen sormus on yksilö, käsityönä valmistettu teos.

Mainitsin aikaisemmin kuinka viktoriaanisella ajalla käytettiin kukkia rakkauden kielenä. Tämä laajeni koruihin monilla kukkakuvioilla, jotka sisälsivät jalokiviä tai leikkivät erivärisillä kullan sävyillä. Vihreää kultaa käytettiin erityisesti lehtiin.

Yhdistin nämä kolme asiaa  - rakkauteni vanhoihin koruihin, viktoriaanisen ajan kukkaiskieleen ja sekä taitoni käyttää värillistä kultaa kukkien ilmaisemiseen - ja kaikesta tästä syntyi sormukseni. Menneisyys on puhunut: Forget-me-not.
- Pia-Mari Jull

Sormuksen koko
 

Kortti- ja verkkopankkimaksut

 

Samana päivänä lähetys

 

Valitut EU-lähetykset (laskettu kassalla)

forget-me-not-sormus-15

Tilausviitteet